Göz altı lazer tedavisi; göz altı bölgesinde oluşan kırışıklıkları gidermek, cildin yenilenmesini sağlayarak alt tabakadaki yeni deriyi açığa çıkartmak için uygulanan işlemdir. Lazer uygulaması kolajen üretimini tetikleyerek cildin daha sağlıklı bir görünüm kazanmasını sağlar. 

Göz yorgunluğu, televizyon ve bilgisayar başında uzun süre vakit geçirmek, düzensiz uyumak gibi faktörler göz altında morluk oluşmasına yol açmaktadır. Bu bölgedeki derinin ince bir yapıya sahip olması, pigmentasyonun fazla olması da mor bir görüntü oluşturmaktadır.

Bu durum kişiyi psikolojik anlamda olumsuz etkilemektedir. Sosyal yaşamında bir problem haline gelebilir, bireyin estetik açıdan yetersiz hissetmesine yol açabilir. Her yaştan bireyin başına gelebilecek bu durum kan damarları ile ilgili bir durum değildir. Genetik olarak da görülebilir.

Göz altı morlukları için pek çok tedavi yöntemi bulunmaktadır. Sıklıkla tercih edilen krem, tonik, losyon gibi kozmetik ürünler bilinenin aksine faydalı değildir. Lazer tedavisi göz altı bölgesi ve çevresi için oldukça etkili bir yöntemdir. Sıklıkla tercih edilmektedir.

Göz Altı Lazer Tedavisi Nedir?

Yaşlanma, uykusuzluk, stres gibi birçok faktöre bağlı olarak oluşan göz altı morluklarının lazer teknolojisinden yararlanarak iyileştirilmesini sağlayan göz altı lazer tedavisi ciltte yenilenmeyi hızlandırma hedefiyle çalışmaktadır. Torba halini almış göz altı yapısında oldukça etkili olan lazer uygulamaları ince cilt dokusu altında kollajen üretimini arttırarak tedavi sağlamaktadır.

Genel olarak çukurlaşmış göz altı yapılarında göz altı ışık dolgusu gibi dolgu enjeksiyonlarını içeren uygulamalar tercih edilirken, lazer teknikleri de günümüzde oldukça kullanılmaktadır. Estetik alanında birçok farklı medikal lazer cihaz geliştirilmesi ile farklı lazer teknikleri gelişmiştir, ancak genel kullanım olarak lazer uygulamaları cilt altında kollejen üretimini tetiklemekte ve ciltte yenilenme sağlamaktadır.

Göz Altı Lazer Tedavisi Nasıl Yapılır?

Göz altı morluklarının giderilmesi için kullanılan farklı lazer tedavi uygulamaları bulunmaktadır. Bunlardan yaygın kullanım alanına sahip olan Fraksiyonel lazer uygulamasıdır. Bu yöntemde koyu halkaların rengi lazer ile açılır, deri altındaki bağ doku güçlendirilerek zenginleştirilir. Amacı gözaltındaki cilt dokusunun kalınlaşmasını sağlayarak morluk görünümünü gidermektir. 

Fraksiyonel lazer işleminde hastaya uygulamadan önce anestezi kremi uygulanarak atış yapılır. İşlem sırasında hafif yanma hissi oluşsa da bu geçici bir durumdur. Ortalama 30 dakika içerisinde kendiliğinden geçer. Tedaviden sonra 3-4 gün ciltte pullanma ya da kızarıklık oluşabilir. 3 seans halinde uygulanan tedavide 1 ay ara verilerek işlem yapılır. 2. seanstan sonra 1 seans gözün alt ve üst bölgesine peeling uygulaması yapılarak daha göz çevresinde canlı bir görünüm elde edilmektedir.

Diğer lazer uygulaması ise Erbium’dur. Bu yöntem ile hastaya resurfacing tedavisi uygulanır. İşlem sırasında öncelikle göz kapaklarına lokal anestezi uygulanır. Lazer ile işlem yapılır. Uygulamadan sonra göz kapaklarında hafif ödem ve kızarıklık oluşabilir. Bu süreçte hastanın istirahat etmesi önemlidir. 

Lazer uygulamalarından sonra 1 hafta içinde göz çevresinde kızarıklık azalır 1 ay içinde de normal ten rengine döner. Tek seanslık bir tedavidir, ek seans uygulaması yapılmaz. Lazer tedavisi sürecinde hastanın dikkat etmesi gereken en önemli husus güneş ışınlarından korunmaktır. Tedavinin maksimum düzeyde etki etmesi için oldukça önemlidir.

Lazer tedavisi ne kadar sürer?

Göz altına uygulanan lazer tedavisi, gözaltındaki morlukların ve cilt yapısının durumuna göre tek uygulama ya da kombine olarak 1-4 seans uygulanabilecektir. Seans sayısını ve yöntemini belirlerken doktorunuz morlukların düzeyi ve kılcal damardan kaynaklanan problemleri dikkate almaktadır.

Aşırı gözaltı morlukları olan kişiler 2-3 lazer uygulama seansı sonrası %90 oranda göz halkalarından kurtulabilir. Lazer uygulamaları sonrası göz altında belirli faktörlere bağlı olarak tekrardan morluklar oluşabilmektedir. Bu sebeple cilt sağlığını koruyan uygulamalar ve düzenli bakım uygulamaları oldukça önemlidir.

Yılda kaç kez göz altı lazer yapılmalı?

Göz altı morlukları için uygulanan lazer uygulaması mezoterapi veya kolajen aşısı gibi düzenli yaptırılabilecek bir medikal bakım uygulaması olarak değerlendirilemese de senede 3-4 kez yapılabilir.

Göz altı morlukları için düzenli olarak yaptırabileceğiniz tedaviler nelerdir?

Cilt için düzenli olarak yaptırabileceğiniz gibi göz altına da uygulanabilen birçok medikal estetik bakım tedavileri bulunur. Bu tedaviler arasında şu işlemler sayılabilecektir:

 

Göz Altı Lazer Tedavisi Fiyatları?

 

Gözaltı Morluklarına Neler Sebep Olur?

Göz altı morluğuna neden olan pek çok faktör bulunsa da genellikle asıl etkenler; kişinin cilt tonu ve genetik yatkınlığıdır. Yaşlanmaya bağlı olarak vücutta azalan kolajen miktarı cildi olumsuz yönde etkiler. Elastikiyetin zayıflaması ile göz altındaki deri incelik ve saydamlaşır. 

Göz çevresinde oluşan koyuluk; deride damar artması, çukurluklar ve alt bölgede sıvı birikmesi sonucu da meydana gelebilir. Koyu halkalara neden olan sıvı birikmesi ve tıkanıklıklar şu nedenlerden dolayı oluşmaktadır:

  • Kullanılan kozmetik ürünlere karşı gelişen alerjiler
  • Genetik aktarım
  • Uyku düzensizliği ve yorgunluk
  • Gözleri baskı uygulayarak ovalamak
  • Yaşlılık etkileri ile ortaya çıkan elastikiyet kaybı
  • Göz altlarında damar artışı ya da göz yaşı oluğu oluşması
  • Cilt tonunda pigmentasyon eşitsizliği
  • Güneş ışınlarına fazla maruz kalma
  • Demir ve B12 vitamininin eksik olması, kansızlık (anemi)

Gözaltındaki morluklar doğal yollarla geçer mi, nasıl geçer?

Göz altında oluşan morlukların tam anlamı ile giderilmesi mümkün olmasa da bazı hususlara dikkat ederek geciktirilebilir. Koyu halkaların görünümünü azaltmak adına alınabilecek önlemler şu şekilde sıralanabilir:

  • Göz yorgunluğu oluşmaması için düzenli olarak dinlendirilmesi
  • Alkol ve tütün ürünlerinin tüketilmemesi
  • Sağlıklı ve dengeli bir besin programı uygulanması
  • Uyku saatlerinin düzenli olması
  • Kimyasal madde içeren sağlıksız kozmetik ürünlerin kullanılmaması
  • Göz sağlığının düzenli aralıklarla kontrol edilmesi
  • Makyaj temizliği yapmadan uyulmaması
  • Göz çevresinin nemlendirilmesi

Göz Altı Lazer Tedavileri Nelerdir?

Ameliyatsız estetik uygulamalarında lazer teknolojisinden oldukça fazla yararlanılmaktadır. Göz altı morluklarının yanı sıra cilt lekelerinin giderilmesi, epilasyon ve daha birçok alanda kullanılan lazer işlemleri cilt için kilit öneme sahiptir.

Genel olarak göz altı lazer tedavisi değerlendirildiğinde şu uygulamalar sayılabilecektir:

1 – Q-switched Nd:YAG lazer

Göz altı morlukları için kullanılabilen Q-switched Nd:YAG lazer işlemi genelde cilt lekeleri için tercih edilmektedir. Ciltteki koyu leke dokularını hedefleyerek uygulanan bu medikal lazer cihazı göz altındaki torba oluşumlarını gidermede oldukça başarılıdır. Buna ek olarak bu cihaz akne (sivilce) izlerinin giderilmesi, kalıcı dövmelerin silinmesi gibi alanlarda da sıklıkla kullanılır.

2 – Fraksiyonel lazer tedavisi

Lazer uygulamalarında oldukça yaygın bir kullanım alanına sahip olan Fraksiyonel lazer tedavisi cilt altında kolajen üretimini arttırmaya yönelik bir amaçla çalışır. Göz altına hassas bir şekilde uygulanarak kolajen üretimini tetikler ve cilt altındaki hücrelerde yenilenme ve canlılık sağlanır.

Ayrıca bu teknik hakkında daha detaylı bilgi almak için “Fraksiyonel Lazer Tedavisi” yazımıza da göz atabilirsiniz.

3 – Erbium lazer tedavisi

Genel olarak kimyasal peeling işlemlerinde olduğu gibi cilt katmanında soyma işlemi ile çalışan Erbium lazer uygulaması cildin üst tabakasını soymayı ve göz altı morluklarını bu şekilde gidermeyi hedefler. Uygulama olarak Erbium lazer şu şekildedir, göz altı cilt tabakasına belirli bir hassas derecede uygulanır ve ölü cilt tabakası sonrasında soyularak altındaki daha canlı doku elde edilir.

Ayrıca peeling uygulamaları arasında en yaygın kullanım alanına sahip “Karbon Peeling Nedir?” yazımızı da inceleyebilirsiniz.

4 – CO2 lazer

Fraksiyonel CO2 lazer olarak da bilinen bu işlem, cildin üst ve orta tabakasına lazer uyguladıktan sonra kolajen üretimini arttırmayı hedefler ve Fraksiyonel yöntem ile aynı prosedürü içermektedir. Cildin sıkılaşması, kırışıkların giderilmesi gibi amaçlarla da kullanılan bu teknik göz altı morluklarının tedavisinde de uygulanabilir.

Tüm bu lazer uygulamalarıyla birlikte farklı cilt sorunlarına bağlı olarak oluşan lazerli veya lazersiz medikal cilt bakım uygulamaları ile tedavi edilemeyen göz altı torbalarında cerrahi işlemler tercih edilebilecektir. Ayrıca bununla ilgili olarak “Gözaltı Torbası Ameliyatı (Blefaroplasti)” ve “Göz Kapağı Ameliyatı” yazılarımıza da göz atabilirsiniz.