Derinin yenilenmesi için yapılan mikrodermabrazyon, derinin üst tabakasının sıyrılarak alttaki tabakalarda yenilenen derinin oluşması için uygulanmaktadır. Lazer ve kimyasal peeling yöntemleri ile cildin yenilenmesini hedefleyen bir ameliyattır. Cildin arınmasını sağlayan bu işlem penetrasyonu artırır.

Cildin temizlenmesi için uygulanan bu işlemde gözeneklerin kapanmasına yol açan ölü hücrelerin temizlenmesi ve cildin pürüzsüz bir görünüm elde etmesi sağlanır. Cilt ölü deriden arındırıldığı için ameliyattan sonra emilim düzeyinde artış görülür. Kullanılan bakım ürünlerinin maksimum düzeyde fayda etmesini sağlar.

Mikrodermabrazyon Nedir?

Cilde basınç uygulayan bir sistem aracılığı ile alüminyum kristallerin uygulanması ve vakumlanması işlemi mikrodermabrazyon olarak adlandırılmaktadır. Bu işlem ile hasarlı hücreler cilt yüzeyinden arındırılır ve cildin alt tabakasındaki dokunun yüzeye ulaşması ile cildin yenilenmesini tetiklenir. 

Cildin ölü deriden arındırılarak yenilenmesi ile cilt bakım ürünlerinin emilmesi maksimum düzeye ulaşmaktadır. Mikrodermabrazyon tedavisi ciltte baz etkisi göstermektedir. Bu işlemden sonra cilde uygulanan işlemlerin etkisi artmaktadır.

Mikrodermabrazyon Hangi Durumlarda Uygulanır?

Cildin yenilenmesi ve iyileştirilmesi amacı ile işlem yaptıran bireylerde yapılan işlemlerin etkisinin artması ve hızlandırılması için mikrodermabrazyon uygulanmaktadır. Genellikle cildinde leke olan, akne ve sivilce izleri bulunan bireylere tavsiye edilmektedir. Bu işlem kişinin cildindeki yağ dengesini oluşturması amacıyla önerilmektedir. 

Prosedür; ciltte kan dolaşımının artırılarak kolajen üretimini destekler ve cilt kontrollü olarak soyulur. Aşağıda yer alan durumlarda bu tedavi önerilmektedir:

  • Ciltte çeşitli sebeplerden dolayı iz oluşması (akne, sivilce vs.)
  • Ciltte hamilelik sonrasında ya da kilodan dolayı çatlak oluşması
  • Vücutta ya da yüzde leke görülmesi
  • Yüzde oluşan kırışıklıkların ve çizgilerin azaltılması
  • Güneş ışınları etkisiyle cildin zarar görmesi
  • Bazı hastalarda derideki esnekliğin azalması
  • Yağlı cilt tipinde sahip bireylerde yağ azaltılması
  • Ameliyat sonrası kesi izlerinin giderilmesi
  • Cilt tonunun dengelenmesi ile yaşlılık belirtilerinin azaltılması

 

Mikrodermabrazyon Nasıl Yapılır?

 

Mikrodermabrazyon Nasıl Uygulanır?

Mikrodermabrazyon işlemi şu şekilde uygulanmaktadır:

  • Cilt yüzeyinin yağlarından arındırılması amacı ile ilk olarak ön temizlik yapılır.
  • Alüminyum kristaller cilt yüzeyine basınç verilerek püskürtülerek ölü hücrelerin temizlenmesi sağlanır.
  • Ölü hücreler ile karışan kristaller vakumlanarak cilt yüzeyinden emilir. Ölü hücrelerin cilt yüzeyinden temizlenmesi ile pürüzsüz bir cilt elde edilirken gözeneklerde sıkılaşma gözlemlenir.
  • Ciltte oluşan şişlikler, yüzeydeki düzensizlikler, yağ ve ter bezleri ciltten arındırılır.
  • Mikrodermabrazyon işleminin kişiye uygulanmasında belirleyici olan cilt yapısıdır.

İşlem Ne Kadar Sürer?

Mekanik cilt yenileme ameliyatı yaklaşık yarım saat ile 2 saat arasında süren bir işlemdir. Kısa bir sürede tamamlanan bu tedavide hasta bölgesel işlemler haricinde uyutulması tercih edilir. Bu tedavinin peeling uygulamalarından farkı tedavi tamamlandıktan sonra etkisinin gözlemlenebilmesidir. Uygulanan ameliyat yaralanmaya bağlı izlerin yok edilmesi için tercih ediliyorsa iz kamuflajı adı verilen işlem ile birlikte uygulanmaktadır.

Mikrodermabrazyon Ne Sıklıkla Tekrarlanmalıdır?

6-8 seans aralığında uygulanması tavsiye edilen tedavide uygulama periyodu 7-10 gün aralıklarladır. Tedaviden maksimum sonuç elde edilmesi için 10 seansa kadar işlem programı gerekebilir. Bu periyodun haricinde 3 ay aralıkla tek seans mikrodermabrazyon uygulaması önerilmektedir. Tedaviden elde edilen sonucun maksimum etkisinin uzun süre devam edebilmesi için bazı cilt bakım ürünleri önerilebilir.

Mikrodermabrazyon İşlemi İz Bırakır Mı?

Mikrodermabrazyon tedavisi cilt yapısına uygun elmas başlıkların motor gücü ile cilde yüksek devirde uygulama yapmasıdır. Bu ameliyatta yüzeysel, orta derinlikte ya da derin işlemler yapılabilir. Ciltte iz oluşmasına neden olan bir ameliyat değildir. Hastanın döveme sildirme ya da derin yara izlerinin geçirilmesi için uygulanan derin dermabrazyon tedavisinde derisinin dermis tabakasına inilirse iz oluşabilme ihtimali bulunmaktadır. 

 

Mikrodermabrazyon İşlemi İz Bırakır Mı?

 

Operasyondan Sonra Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Mikrodermabrazyon ameliyatından sonra genellikle ciltte kızarıklık oluşabilir. İyileşme sürecinin hızlı olması sebebi ile dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Bunlar şu şekildedir:

  • Uygulamadan sonraki günlerde güneş ışınlarından korunmak için krem kullanılması önemlidir.
  • İşlemden hemen sonra makyaj yapılması tavsiye edilmemektedir. Bu süreç içerisinde doktorunuzun tavsiyelerine uymalı hafif makyaj tercih etmelisiniz.
  • Tedaviden sonra sıcak buhar uygulaması olan; sauna, buhar odaları, hamam gibi mekanlardan kaçınmalı, havuza ve denize girmemelisiniz.
  • İşlemden sonra yoğun fiziksel aktivite içeren egzersiz yapılması önerilmemektedir.
  • Ameliyattan sonra hastaya 7-14 gün içerisinde kendi kendine soyulan maske uygulanabilir. 
  • Doktor tarafından hastaya önerilen günlük bakım uygulamalarının aksatılmadan yapılması önemlidir.

Mikrodermabrazyon Tedavi Fiyatları Neye Göre Belirlenir?

Mikrodermabrazyon ameliyatı fiyatlarının belirlenebilmesi için, doktorunuz ile ön görüşme sırasında kişisel durumunuza dair analizler ve tetkikler yapılmaktadır. Daha sonrasında mikrodermabrazyon tedavisi için uygun prosedürler planlanarak gerekli ölçümler yapılacaktır.

Operasyonunuz olası birtakım riskleri ve komplikasyonları içeriyorsa doktorunuz sizi bu risk ve komplikasyonlar konusunda detaylıca bilgilendirecektir. Daha sonraki aşamalarda ise isteğiniz doğrultusunda tedavinin kişisel tercihlerini size sunacaktır.

Tüm bu süreç kişisel durumunuza göre teşhis edildikten sonra mikrodermabrazyon ameliyatı için uygun fiyat kriterleri belirlenebilecektir. Tedaviniz için Hospitaltürk hastanemize başvurarak 7/24 online danışman servisimiz ve uzman doktorlarımızdan bilgi ve destek alabilirsiniz.

Sık Sorulan Sorular

Dermabrazyon kaç seans yapılır?

Dermabrazyon seansları arasında ortalama olarak 14-15 gün bulunur. Uygulanan tedavinin etkisinin uzun zaman devam edebilmesi için en az 3-4 seans yapılması tavsiye edilmektedir.

Dermabrazyon acıtır mı?

Uygulama sonrasında ciltte herhangi bir kanama meydana gelmemektedir. Genellikle ağrısız bir işlemdir. Tedaviden sonraki ilk 24 saat içerisinde epitelizasyon tamamlanmış olur. Bu süreçte cilt teması yapılabilir.

Yüzdeki cilt nasıl yenilenir?

Cildin yenilenmesinde etkin olan maddeler; likopen, lutein ve omega-3’tür. Bu besinler, yeşil sebzelerde, balıkta ve domateste doğal olarak bulunmaktadır. Aynı zamanda içeriğinde A, C ve E vitamini bulunan besinler tüketmeniz cildinizin yenilenmesi için önemlidir. Uyguladığınız maskelerin cildinizi yenileyip gençleştirmesi için meyve ve sebzelerden yapabilirsiniz.

Cildin yenilenmesi ne kadar sürer?

Cilt bakımını düzenli yapan kişilerde cildin yenilenmesi daha kısa sürse de ortalama 30 gün içerisinde cilt kendini yenileyebilir. Cilt bakımının aksatılması ya da yaşlılık etkilerinin belirgin hale gelmesi gibi durumlar cildin kendini yenileme süresini uzatabilir.

Mikrodermabrazyon tedavisi için hangi doktora gitmeliyim?

Mikrodermabrazyon tedavisi derinin yenilenmesi için alanında uzman plastik cerrahlara başvurabilirsiniz. Ön görüşme sırasında uzman doktorunuz tedaviniz için en uygun teşhislerde bulunduktan sonra operasyonu sağlıklı bir şekilde yürütecektir. Ayrıca tedavi sonrası süreçte uzman doktorunuzun önerdiği ilaç ve benzeri tavsiyelere uymanız halinde kısa bir sürede iyileşme sağlanabilecektir.