Safir FUE saç ekimi, saç ekiminde en yeni mikro cihazların kullanıldığı genç bir tekniktir. Bu yöntem, saç ekiminde kesikli yöntem olan FUE metodunu uygular.

Saç ektirmek, günümüz dünyasında birçok kişinin araştırdığı bir konudur. Araştırırken birçok saç ekimi yöntemiyle karşılaşılmaktadır. Bu saç ekimi yöntemlerinden biri olan safir FUE, operasyonlarda en yeni teknolojileri kullanmaktadır.

Yazının devamında Safir Fue saç ekimi nedir, yöntem nasıl uygulanır, bu tekniğin diğer saç ekimi operasyonlarına kıyasen avantajları veya dezavantajları nelerdir ve daha sonrasında tedavi süreci öncesi ve sonrasında sizi neler bekliyor gibi aklınıza takılan tüm sorulara yanıt bulabilirsiniz.

Safir FUE Saç Ekimi Nedir? 

Safir Fue saç ekimi, Fue saç ekiminin bir uygulama türüdür. Fue yönteminde saç ekimi iki farklı şekilde uygulanır;

  • Klasik FUE
  • Safir FUE

Klasik Fue, mikropen isimli metal ve keskin uçlu bir cihaz yardımıyla gerçekleştirilir. Saçın ekileceği bölgede mikropen bıçakla küçük kesikler atıldıktan sonra greftler bu alana ekilmektedir. Fue saç ekimi denildiğinde genelde bu klasik Fue yöntemi kastedilmektedir. 

Safir Fue ise, mikropenden daha keskin bir yapıda olan safir bıçaklar yardımıyla gerçekleştirilmektedir. Kesik atılarak saç ekiminin gerçekleştirilmesidir. 

Kristal safir bıçağı mikropen bıçağına kıyasla saç ekilecek bölgede daha küçük kesiklerin atılmasını sağlamaktadır.

Kimler Safir FUE Saç Ekimi Yaptırabilir?

Ekim yapılacak alana yeterli sayıda greft alınabilecek saç bölgesi bulunanlar ve saç ekimi için genel sağlık şartını sağlayan tüm hastalar saç ekimini yaptırabilir.

Enseden alınan saçlar tekrar çıkar mı?

Saç ekimi operasyonu sonrasında ense bölgesinden alınan saçlar tekrar uzamamaktadır. Donör bölgeden alınan saç telleri, saçların uzadığı canlı dokularla birlikte alınıp daha sonra saç ekimi yapılacak alana nakledilmektedir. Bu sebeple donör olan ense bölgesinde saçlı alan seyrelecektir. 

Safir FUE Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Öncelikle aşağıda sayılan planlama aşamaları gerçekleştirilir;

  • alındaki saç çizgisini belirleme
  • saçın alınacağı donör alana dair ölçümlerin yapılması
  • ekilecek greft miktarının belirlenmesi
  • saçın ekileceği alana dair ölçümlerin yapılması

Saç Ekimine Hazırlık 

Saç telleri donör alandan punch ismi verilen mikromotor bir kalem yardımıyla alınır. Bu saç telleri bir miktar canlı dokuyla birlikte toplanır. Saçın ekileceği alan dezenfekte edilir ve sonrasında o bölgeye anestezi uygulanır. 

Greftlerin Alınması

Saç tellerini içeren dokular alındıktan sonra muhafaza edilmesi için bir sıvı içerisine aktarılırlar. Bu doku ile beraber alınan saç tellerine greft adı da verilmektedir.

Kesik Açılması 

Greftler bir sıvı solüsyonda bekletilmektedir. Daha sonra 1,00 mm – 1,5 mm’lik safir bıçak yardımıyla saçın ekileceği alanda küçük kesikler açılır. 

Saç Köklerinin Ekilmesi

Toplanan greftler açılan kesiklere tek tek yerleştirilir. Bu işlemi gerçekleştirene kadar geçen süre, greft saç kökleri için kritik olabilmektedir. Bu sebeple öncelikle ilk alınan greftlerin ekimi gerçekleştirilmektedir. 

Safir Fue saç ekiminin diğer yöntemlere kıyasla avantajları ve dezavantajları nelerdir? 

Her yöntemin bir diğer tekniğe karşı hem avantajları hem dezavantajları mevcuttur. Bu açıdan uygulanan tekniklerin tercih kriterleri birçok faktöre göre değişkenlik göstermektedir.

Klasik Fue saç ekimine göre avantajları ve dezavantajları

Avantajları

  • Operasyonda kullanılan safir bıçaklar, metal bıçaklara kıyasla daha sert ve keskin bir yapıya sahiptir ve bu sebeple saç ekilecek bölgede kesik atarken doku hasarı riski daha düşük olur.
  • Safir Fue saç ekimi uygulamasında saç ekilecek alanda çok daha fazla kesik açılabilir, bu sebeple daha fazla greft ekleyebilme imkanı sunar.
  • Ciltte safir ile yapılan kesiklerin oluşturduğu yaralar Klasik Fue işlemine kıyasla daha küçüktür ve daha hızlı iyileşebilir.

Dezavantajları

  • Safir Fue saç ekimi, Klasik Fue yöntemine kıyasla biraz daha maliyetlidir.
  • Klasik Fue saç ekimi, Safir Fue yöntemine göre daha yaygın bir alana sahiptir, bu operasyon için başka bir şehre veya ülkeye seyahat etmeniz gerekebilir.

DHI saç ekimine göre avantajları ve dezavantajları;

Avantajları

  • Safir Fue operasyonu genellikle 5 ila 6 saatlik bir işlemdir, buna karşın DHI saç ekimi ise 10 saatlik süreleri aşabilmektedir
  • Saç ekiminde Safir Fue tekniği, Dhı yöntemine kıyasla daha düşük maliyetlidir.
  • Dhı saç ekimi operasyonunu gerçekleştiren yerleri bulmak Safir Fue’ye kıyasla çok daha zordur, çünkü bu işlem o kadar yaygın değildir

Dezavantajları

  • Dhı saç ekimi yönteminde herhangi bir kesik atma işlemi yoktur, donör alandan alınan greftler doğrudan saç ekilecek alana ekilir.
  • Safir Fue yönteminde operasyondan önce saçın tamamen tıraşlanması zorunludur, Dhı yönteminde ise işlem tıraşsız da gerçekleşebilir.
  • Dhı yönteminde kesik atma işlemleri olmadığından yara izi kalması gibi sorunlar yaşanmamaktadır.
Safir FUE yöntemi mi, DHI mi?

Eğer ameliyat işlemi uzun sürsün ama kafa derimde yaralar olmasın diye düşünüyorsanız size uygun saç ekimi Dhı yöntemidir. Ameliyat işlemi birkaç saat sürsün kafamda oluşacak yaralar bir süre sonra zaten geçer diye düşünüyorsanız Safir Fue yöntemi sizin için uygun saç ekimi metodudur.

Dhı yöntemi saç ekiminde ekim yapılacak olan alanda kesikler açılmamaktadır. Bunun yerine donör bölgeden alınan saç telleri doğrudan bir kalem yardımıyla tek tek saç ekilecek alana ekilir ve bu sayede kafada yara izi oluşmaz.

Bu operasyon genelde 2 – 3 gün sürebilmektedir. Safir Fue yönteminde ise safir bıçaklarla ekim yapılacak alanda kesikler açılarak saç ekimi uygulanır ve bu kesikler yara izleri oluşturmaktadır. Bu işlem genelde 6 – 7 saat sürmektedir.

Safir FUE Saç Ekiminin Riskleri Nelerdir?

Safir FUE Saç Ekiminin Riskleri Nelerdir?

  • Ameliyat edilen bölgelerde ödem ve şişme
  • İyi gerçekleştirilmemiş operasyon sonucu saçın doğal çıkmaması
  • Saç köklerinin enfeksiyon kapabilmesi
  • Greftlerin alındığı bölgelerde kanamalar olabilir
  • Kötü yapılan operasyon sonrası kökün alındığı yerde yara izleri kalması
  • Ekilen köklerin saç derisinin üzerinde kalması ya da derine eklenmesi durumunda kötü bir görünüm olabilir

Safir FUE Saç Ekimi Öncesi

Saç ekimi uygulanacak alanın sınırları, donör bölgenin durumu gibi konular değerlendirilir. Bu süreçte şunlara dikkat etmelisiniz;

  • Operasyondan önce sigara tüketiminin bırakılması tedavi için sağlıklı olacaktır
  • Tedaviye yakın tarihlerde alkol tüketiminin de bırakılması faydalı olacaktır
  • Kan sulandırıcı, antidepresan gibi ilaçların kullanımı varsa operasyon öncesi doktora danışılması sağlıklı bir karar olacaktır
  • Operasyonun olacağı gün giyip çıkarırken saçla temas etme durumu oluşturmayacak düğmeli kıyafetler giymek daha iyi bir tercih olacaktır

Safir FUE Saç Ekimi Sonrası

İlk 2 – 3 gün yoğun fiziksel aktivitelerden kaçınılması sağlıklı bir tercih olacaktır. Saç cildi güneşe uzun süre maruz kalmamalıdır. Aynı zamanda aşırı terlemeye sebep olacak aktivitelerden kaçınmak saç derinizin sağlığı için faydalı olacaktır. 

Birkaç gün sonrasında saçın yıkanma aşamasında doktor tavsiyesine uygun hareket edilmelidir. Bir haftalık süreçte hastane veya klinik ortamında ilk yıkama işlemi gerçekleşir. Yara bakımı gibi süreçler de bu aşamada gerçekleşecektir.

Genelde Bu bir aylık dönemde saçlarda şok dökülme durumları da gözlenebilmektedir. Bu dökülme olayı doğal bir süreçtir, saçlar kökünden kalıcı olarak değil sadece dokuya yeni uyum sağlayan saç telleri dökülmektedir. 

Tedaviden 1 sene sonrasındaki süreçte ise, saç derisi ekilen yeni dokuyu özümseyecektir ve daha güçlü saç telleri uzamaya başlayacaktır. 

Tedavi Fiyatları

Saç ekimi tedavisi fiyatının belirlenmesi için, doktor ile ön görüşme sırasında kişisel saç analiziniz yapılacaktır. Daha sonrasında saç yapınız için en uygun prosedür belirlenecektir.

Ameliyatınız olası birtakım riskleri ve komplikasyonları içeriyorsa doktorunuz sizi bu konuda bilgilendirerek isteğiniz doğrultusunda tercihi size bırakacaktır.

Tüm bu süreç kişisel durumunuza göre teşhis edildikten sonra fiyat belirlenebilecektir. Tedaviniz için Hospitaltürk hastanemize başvurarak 7/24 online danışman servisimiz ve uzman doktorlarımızdan destek alabilirsiniz.

Sık Sorulan Sorular

Safir yöntemi nedir?

Safir yöntemi, saç ekimi işleminin safir ismi verilen çok keskin kristal bıçaklar yardımıyla gerçekleştirilmesidir. Safir FUE ile Safir yöntemi birbiriyle aynı işlemlerdir. FUE günümüzde uygulanan iki saç ekimi yöntemlerinden biridir. Safir FUE ise, ismini FUE yönteminin safir bıçaklar yardımıyla gerçekleştirilmesinden almaktadır. 

Safir saç ekiminden sonra saçlarım ne zaman uzar?

Saç ekildikten sonra normal olarak saçın uzaması genellikle 6 ay ila 1 yıl sürebilmektedir. Zamanla saç ekilen alana doku daha da adapte olacaktır ve saçlar daha gür uzamaya başlayacaktır. Operasyon sonrasındaki 1 – 2 aylık süreçte, saçta şok dökülme olarak bilinen dökülmeler gözlenebilir. Bu saç dökülmesi normal bir süreçtir, bu dökülmelerden sonra saç tekrardan uzamaya başlar.

Safir saç ekimi sonrası var olan saçlara zarar verir mi?

Saç ekimi işleminde sağlam olan dokular önemli bir hasar görmedikçe o dokulara ait saç telleri kalıcı olarak dökülmez. Ancak operasyon sonrası genel olarak 1 – 2 aylık süreçte yeni ekilen saçlarda gözlenen şok dökülme bu mevcut saç tellerinde de gerçekleşebilmektedir.

Kaç çeşit saç ekimi vardır?

Günümüzde kullanılan iki temel saç ekimi yöntemi mevcuttur, bunlar FUE ve DHI’dır. Ek olarak FUE saç ekiminin kendi içinde Safir FUE ve Klasik FUE olarak iki ayrı uygulanış şekli vardır. Safir FUE, safir ismi verilen keskin bir kristal bıçakla yardımıyla yapılan saç ekimi işlemidir. Klasik FUE ise safir kadar keskin olmasa da yine keskin bir metal bıçak yardımıyla yapılan işlemdir. FUE ile Klasik FUE aynı kavramdır.