Yüze yağ enjeksiyonu yanaklar, elmacık kemiklerini vurgulamak, dudakları dolgunlaştırma, çene hattını belirginleştirme, gözaltı torbalarının iyileştirilmesi veya ağız kenarı kırışıklıklarını gidermek gibi birçok farklı amaçta uygulanabilen ameliyatsız uygulanan bir işlemdir. Yüz genelinde uygulanabilen bu teknik dolgu enjeksiyonu işlemine göre birçok avantajı da bulunmaktadır.

Yüze yağ enjeksiyonunda kişiye öncelikle liposuction uygulanarak vücudun herhangi bir bölümünden yağ transfer edilmektedir. Alınan bu yağ dokusu içerisinde canlı yağ hücrelerini içermektedir, yani vücudun herhangi bir bölümüne bu canlı yağ hücreleri transfer edildiğinde direkt o bölgede doğal bir form oluşturmaktadır. Yani yüzün herhangi bir bölümüne yağ enjeksiyonu uygulanması doğal yollarla o bölgenin kilo alıp dolgunlaştırılması gibi bir etkiyi sağlamaktadır.

Ayrıca yazımıza başlamadan önce yağ enjeksiyonu işleminin hangi süreçleri içerdiğine dair detaylı bilgi almak için “Yağ Enjeksiyonu Nedir, Öncesi ve Sonrası Nasıldır?” başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.

Yüze Yağ Enjeksiyonu Nedir?

Yüze yağ enjeksiyonu, genel olarak yüzde dolgunluk ve gençlik etkisi oluşturmayı amaçlamaktadır. Ayrıca yüzün herhangi bir bölgesinde oluşan istenmeyen çizgi ve kırışıklıklar üzerinde de dolgunlaştırıcı etkisi sayesinde tercih edilen yağ enjeksiyonu işlemi oldukça basit uygulanan doğal bir estetik uygulamasıdır. Yağ enjeksiyonun yüze sağladığı faydalar arasında şunlar sayılabilecektir:

  • Dolgunlaştırma ve hacim kazandırma
  • Kontür ve yüz hatlarını belirginleştirme
  • Çizgi ve kırışıklıkların doldurulması
  • Yüzdeki cilt yapısının sıkılaştırılması
  • Estetik yüz hattı şekillendirme

Yağ Enjeksiyonu Yüzde Hangi Bölgelere Yapılır?

Genel olarak yağ enjeksiyonu ile yüz dolgusu etkisi sağlanabildiğinden dolgu enjeksiyonu ve botoks gibi uygulamaların yüzde yapılabildiği tüm bölgelere bu işlem de uygulanabilmektedir. Yani yanaklar, elmacık kemikleri, jawline (çene kontürü), ağız kenarları ve hatta dudaklar da dahil tüm yüz bölgelerine yağ enjeksiyonu ile dolgu işlemi yapılabilmektedir. Yağ enjeksiyonu ile yüz dolgusu yapılabilen bölgeler arasında özet olarak şunlar sayılabilecektir:

 

Yağ Enjeksiyonu İçin Liposuction

 

Yüze Yağ Enjeksiyonu Nasıl Yapılır?

Yağ enjeksiyonu ile yüze dolgu işlemi yapılabilmesi için öncelikle uzman doktor ile ön görüşme süreci gerçekleştirilmektedir. Bu süreçte yüzde dolgu yapılması istenilen bölgeler belirlenir ve yağ alımı (liposuction) işleminin hangi bölgeye uygulanacağı gibi uygulamalar planlanır. Liposuction ile yağ alımı sonrası süreci şu aşamalar takip eder:

  • Liposuction ile alınan yağ dokuları vücuda enjekte edilecek şekilde işleme tabi tutulur
  • Operasyon uygulanacak bölgeye anestezik krem uygulanarak uyuşturulması sağlanır
  • Gerekli işlemden geçen yağ dokusu mikro iğne ile yüzde dolgu yapılacak alana uygulanır
  • Yağ enjeksiyonu işlemi uygulanırken ayrıca dolgu uygulamasında olduğu gibi cilt altında dağılması sağlanır

Uygulama liposuction gibi süreçleri de içerdiğinden ortalama 1 saat sürmektedir. İşlem sonrası yüzde iğne uygulamasına bağlı olarak küçük kabarık yaralar ve hafif ağrı olabilmektedir. Ancak bu ağrılar birkaç saat içerinde ve küçük yara izleri ise 1 haftalık sürede tamamen geçecektir. Aynı şekilde liposuction uygulamasına bağlı izler de 1-2 haftalık süreçte tamamen geçecektir. 

Gözaltı yağ enjeksiyonu uygulaması nasıldır?

Liposuction ile vücuttan alınan yağ hücrelerini içeren yağ dokusu gerekli işlemlerden geçirildikten sonra hassasiyetle mikro uçlu iğne yardımıyla gözaltlarına enjekte edilir. Gözaltı yağ enjeksiyonu uygulaması ile birlikte yağ dokusunun dağılması için hafif masaj uygulanır. İşlemden hemen sonra gözaltları hassas yapıya sahip olduğundan hafif şişlikler gözlenebilmektedir. 

Şişliklerin inmesi ve gözaltının normal bir görünüm alması ile uygulanan yağ enjeksiyonun dolgunlaştırıcı etkisi gözle görünür şekilde anlaşılabilecektir. Ayrıca gözaltlarında yaygın olarak kullanılan bir diğer uygulama olan gözaltı ışık dolgusu uygulamasıdır, bu uygulama hakkında merak ettiklerinizi “Gözaltı Işık Dolgusu Nedir?” başlıklı yazımızda inceleyebilirsiniz.

Yağ enjeksiyonu ile dudak dolgunlaştırma nasıldır?

Dudağa yağ enjeksiyonu, hyalüronik asit dolgusu veya kalıcı dudak dolguları gibi uygulamalar ile yapılan etkiler sağlanabilmektedir. Genel olarak diğer yağ enjeksiyonu ile aynı süreçleri içeren dudağa yağ enjeksiyonu uygulamasında çok daha az oranda yağ dokusu kullanılacağından işlem daha kısa sürmektedir. 

Uygulama olarak dudağa yağ enjekte edilmesi ve sonrasında dudak içinde hacimli bir dağılma sağlanması için masaj yapılması sürecini içerir. Yağ enjeksiyonu ile dudak dolgusu oldukça etkili bir tekniktir.

 

Dudağa Yağ Enjeksiyonu Öncesi Sonrası

 

Yüze Yağ Enjeksiyonu Öncesi ve Sonrası Etkisi Nasıldır?

Yağ enjeksiyonu sonrası yüzde dolgunluk, gençlik etkisi, ciltte iyileşme ve güzelleşme gibi birçok farklı etkiler gözlenebilecektir. Yüze yağ enjeksiyonu öncesi ve sonrası işlemin uygulandığı bölgeye göre farklı sonuçları olabilmektedir. Genellikle çene, yanak, elmacık kemikleri veya dudak kontürleri gibi hatları belirginleştirme amaçlı uygulamalarda anında gözle görünür etkiler belirgin olmaktadır. 

Yüze yağ enjeksiyonu ile kırışıklıkların öncesi ve sonrası oldukça belirgin şekilde azaltmaktadır. Çizgi ve kırışıklıklara uygun şekilde uygulanan yağ dolguları yüzdeki çukur bölgeleri ve çizgileri etkin bir şekilde gidermektedir.

Çeneye yağ enjeksiyonu yaptırılır mı, yaptıran var mı?

Yağ enjeksiyonu hem jawline kontürlerini belirginleştirme hem de çene ve yanaklarda dolgun ve hacimli görünümün kazandırılması amaçlı olarak kullanılabilmektedir. Çeneye yağ enjeksiyonu yaptıranlar genellikle çene hatlarında dolgun ve vurgulu bir görünüm istemektedir, bu açıdan yağ dolgusu bu estetik beklentilere hem doğal hem de uzun süreler kalıcı etkiye sahip bir çözüm sunmaktadır.

Yüze Yağ Enjeksiyonu Zararları Nelerdir?

Kişinin kendi yağ dokusunun yüze dolgu olarak uygulanması sürecini içeren yağ enjeksiyonu işlemi, doğal bir uygulamadır. Ancak her ne kadar risksiz ve zararsız bir işlem olsa da uygulamada liposuction, yüze dolgu enjekte edilmesi gibi prosedürleri içermesinden bu işlemlere bağlı risk ve komplikasyonlar olması nadir de olsa görülebilir. 

Uygulamanın olası zararları ve çok nadir de olsa gelişebilecek riskleri arasında şunlar sayılabilir:

  • Enjekte edilen yağın yayılması veya emilmesi farklılık gösterebilir, bu yüzde simetrik olmayan görünüme sebep olabilir
  • İşlemin uygulandığı bölgede yağ hücrelerinin birikmesi sonucu kistler oluşabilir.
  • Uygulanan yağ dokusunun dağılımı kontrol edilemezse, aşırı dolgunluk ve şişkin görünüme sebep olabilir.

Yüze Yağ Enjeksiyonu Fiyatları 

Yüze yağ enjeksiyonu fiyatlarının belirlenebilmesi için, doktorunuz ile ön görüşme sırasında kişisel durumunuza göre analiz ve değerlendirme yapılmaktadır. Daha sonrasında yağ enjeksiyonu işlemi için uygun prosedürler belirlenecektir.  Operasyonunuz olası birtakım riskleri ve komplikasyonları içeriyorsa doktorunuz sizi bu konuda detaylıca bilgilendirmektedir.

Tüm bu süreç kişisel durumunuza göre teşhis edildikten sonra yağ enjeksiyonu uygulaması için gerekli fiyat belirlenebilecektir. Tedaviniz için Hospitaltürk hastanemize başvurarak 7/24 online danışman servisimiz ve uzman doktorlarımızdan destek alabilirsiniz.

Sık Sorulan Sorular

Yağ enjeksiyonunun gözaltı ışık dolgusu veya elmacık kemik dolgusundan farkı nedir?

Yüze yağ enjeksiyonu, dolgunlaştırma işleminin kişinin vücudundaki kendi yağ hücreleri kullanılarak gerçekleştirilmesidir. Gözaltı ışık dolgusu ve elmacık kemik dolguları ise genellikle hyalüronik asit veya kemik dolgusu gibi maddelerden elde edilen dolguyla bu işlemin uygulanmasıdır. Yağ enjekte etme

Yağ enjeksiyonu ile gözaltı morlukları geçer mi?

Gözaltına yağ enjekte ederek gözaltı morluklarını gidermek mümkündür. Özellikle gözaltı morlukları doku zayıflığı kaynaklı ise yağ enjeksiyonun etkisi oldukça gözle görünür ve belirgin olacaktır.

Yüzüme önceden dolgu yaptırmıştım sonradan yağ enjeksiyonu yapılmakta mıdır?

Önceden yapılan dolgu eğer kalıcı dolgu ise sonradan yağ enjeksiyonu gerçekleştirilememektedir. Ancak önceden yapılan dolgu geçici bir dolguysa bu dolgu eritildikten veya kendi kendine erime sürecinden sonra yağ enjeksiyonu işlemi uygulanabilecektir.

Yağ enjeksiyonu ile yüz dolgusu arasındaki fark nedir?

Yüz dolgusu genelde yüze hyalüronik asit bazlı dolgunun uygulanması ile yüzün belirli bölgelerinde dolgunluk ve istenilen görünümün kazandırılması işlemidir. Yağ enjeksiyonunda ise kişinin herhangi bir bölgesinden kendi yağ dokusu alınarak yüzde istenilen bölgeye dolgu işlemi uygulanır, bu yağ dolgusu vücut dokusuyla bütünleşmektedir.

Operasyon sonrası kesi ve dikiş izi kalır mı ?

Yüze uygulanacak yağ enjeksiyonu işleminde iki aşama bulunur. İlk aşama liposuction işlemi ile gerekli yağ dokusunun alınması diğer işlem ise belli işlemden geçirilmiş yağ dokusunun ince uçlu iğnelerle yüze enjekte edilmesidir. Dolayısıyla hem liposuction uygulaması sonrası hem de yağ enjekte edilmesi süreci sonrasında herhangi bir kalıcı dikiş ya da büyük kesi işlemi bulunmamaktadır.